Biomedica

Anestezija in intenzivna nega

V sodobni anesteziji se uporablja široka paleta medicinske opreme, odvisno od potrebe za prenosno uporabo na terenu, za kirurške operacije ali podporo v  intenzivni negi, in glede na tip (-e) anestetika (-ov), ki ga/jih uporabimo.

Izvajalci anestezije morajo imeti poglobljeno znanje o različnih medicinskih plinih in njihovi uporabi, anestetikih in njihovih hlapih, medicinskih dihalnih tokokrogih in o raznih anestetskih aparatih (vključno z uparjalniki, ventilatorji in merilniki tlaka), njihovih varnostnih funkcijah ter o nevarnostih in omejitvah za vsak kos opreme za varno, strokovno in praktično uporabo v vsakodnevni praksi. 

Pacienti, ki potrebujejo  intenzivno nego, lahko potrebujejo podporo za  nestabilnost (hipertenzija/hipotenzija), dihalne poti (ventilacijska podpora), akutno ledvično odpoved, potencialno smrtno srčno aritmijo ali kumulativne učinke odpovedi več organov, bolj splošno imenovano sindrom prizadetosti več organov. Lahko so sprejeti zaradi intenzivnega/invazivnega spremljanja, npr. nekaj ključnih ur po veliki operaciji, kadar se ocenjuje, da niso dovolj stabilni za premestitev na oddelek z manj intenzivnim nadzorom.

V naši ponudbi so mnogi ključni izdelki za anestezijo in oddelke za intenzivno nego:

  • Zaprti, brezigelni konekti, pogosto izdelani po specifikaciji naročnika
  • Protimikrobni povoji
  • Hemofiltracijske naprave
  • Naprave za monitoring
  • Centralni venski katetri